Sari la conținut

Cum se face izolarea mansardei

  • de
mansarda

Izolarea mansardei este necesara atunci cand dorim sa folosim acel spatiu. Prin izolatia mansardei putem economisi pana la 20% din costurile totale ale incalzirii locuintei dvs.

Dacă aveți doar pod, izolarea acestuia este absolut necesară. Materialele nu trebuie să fie neapărat scumpe, dar trebuie să fie eficiente și să reducă pierderea de energie termică.

Tipuri de izolații pentru pod sau mansarda

Vata minerala

Vata minerala este recomandata pentru utilizarea in izolatia podurilor sau mansardelor. Acest tip de material de constructii este unul sigur si foarte eficient in cazul in care se foloseste pentru izolatia termica.

Vata minerala nu arde si nu intretine focul in comparatie cu polistirenul.

Polistirenul expandat sau extrudat

Polistirenul reprezinta varianta mai ieftina atunci cand vine vorba de izolatia podului sau a mansardei.  In acest caz montarea placilor de polistiren va trebui sa respecte anumite criterii intrucat un montaj neadecvat duce la condens ulterior mucegai.

Etapele montării izolației pentru pod sau mansarda

Inainte de a incepe procesul de izolatie mansarda sau pod este necesar sa parcurgem anumite etape esentiale in aplicarea corecta a izolatiei termice. Vom descrie mai jos pe scurt n cadrul acestui articol care sunt etapele principale in izolarea mansardei sau a podului locuineti dvs.

1. Verificarea atenta a acoperisului

Inainte de aplicarea izolatiei ne asiguram ca nu exista probleme la nivelul acoperisului. Nu vom aplica izolatia termica pana nu verificam atent daca nu sunt infiltratii la nivelul acoperisului.

2. Spatiu de lucru optim

Acest aspect impune  golirea podului sau a mansardei de obiecte depozitate. Un spatiu curat ne ajuta foarte mult in aplicarea rapida a izolatiei termice.

3. Aplicarea izolatiei

Fie ca este aleasa vata minerala sau polistirenul, aplicarea izolatiei se va face doar de personal calificat. Masuratorile si incadrarea perfecta a materialelor de constructie dedicate izolarii termice va trebui sa respecte normele de aplicare si procedurile specifice procesului de izolare termica.

 

Procesul de izolare termică a podului se finalizează cu izolarea podelei, care se face după aceiași pași. Nu este o etapă obligatorie, însă este recomandată pentru o protecție suplimentară.

Evaluare izolatie termica pod sau mansarda

O evaluare a izolației podului sau mansardei o poate face numai un specialist la fața locului. Expertul va fi cel care va verifica starea izolației – în caz că a fost montată una în trecut, zonele care trebuie reparate, starea acoperișului sau existența unei folii hidroprotectoare.

Ce materiale putem folosi la izolarea mansardei

Dupa o expertiza de specialitate si binenteles de bugetul dvs. se oate alege anumite materiale de constructii necesare izolatiei termice pentru pod sau mansarda.

• Polistiren expandat;
• Vată minerală bazaltică sau de sticlă;
• Spumă poliuretanică;
• Fibre de celuloză, sub formă de fulgi.

renovat

Ai nevoie de specialist

Firma noastra va pune la dispozitie personal calificat pentru lucrari de izolatie mansarde si poduri indiferent de gradul de complexitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *